Studieprojekt om UX-design

Brænder du for UX-design og savner muligheden for at omsætte din viden fra universitetet til et konkret projekt? I så fald har vi spændende projekt, som utvivlsomt vil være en spændende rejse for os og dig.

Indledning
Vi er en mindre konsulentvirksomhed bosat på Østerbro, der specialiserer sig i optimering af kundetilfredshed for private virksomheder. Selvom vi har eksisteret i mere end 20 år, dyrker vi stadig iværksætterånden og den innovative tilgang til business cases. Vi har udviklet vores eget software, som ikke blot visualiserer kundetilfredshedsdata, men også kommer med konkrete anbefalinger til at forbedre kundetilfredsheden. Kerneydelsen i vores software er, at vores kunders salgsmedarbejdere kan monitorere, hvordan deres kunder vurderer salgs- og serviceoplevelse. Vi er særligt aktive inden for automobilbranchen, hvor vores kunder bl.a. tæller Peugeot, Citroën, Skoda, Porsche, m.fl.
Vi er nået langt med back-end og håndteringen af dataudveksling, hvorfor vi nu har sat fokus på at få løftet User Experience til next level. På kontoret sidder vi flere relativt nyuddannede, så vi ved, at man som studerende har en masse brugbar viden og spændende ideer fra sin undervisning. Desværre er det ikke altid nemt at få mulighed for at prøve sine ideer af i praksis. Af den årsag vil vi gerne tilbyde én eller flere studerende hands-on-experience i projektudvikling. I det næste afsnit fortæller vi kort om selve projektet.

Kort om vores projekt
Som nævnt tidligere er det primære formål for projektet at få løftet UX for et dashboard, der hovedsageligt anvendes af ikke-tekniske brugere. Udfordringen her er derfor at udvikle en brugeroverflade, som både er intuitiv og funktionelt velfungerende. Designet bør selvfølgelig gerne være elegant at se på, men det er et krav, at designet går hånd-i-hånd med velfungerende UX. Omfanget af projektet er ikke på forhånd fastlagt. Vi forestiller os, at det bl.a. kan indeholde interviews med vores brugere, dialog med vores udvikler og selvfølgelig konkrete bud på, hvordan vi kan forbedre vores UX. I og med vi deler projektet med studerende, forventer vi, at projektet ligeså vel er en del af læringsrejsen for den studerende som inspiration for os. I det sidste afsnit opridser vi kort, hvilken profil vi er på udkig efter.

Din profil
Som udgangspunkt er vi på udkig efter en studerende, der også har programmeringsevner. Særligt programmering i Java vil være en fordel, da vores software er udviklet i Java. Derudover skal den studerende være motiveret og kunne arbejde selvstændigt med opgaven. Vi vil naturligvis være til rådighed, men grundlæggende er tanken, at den studerende selv arbejder på projektet og er ansvarlig for at præsentere det for os. Dette er en god øvelse i, hvordan mange arbejdspladser fungerer, så det vil uden tvivl også give lidt praktisk erhvervserfaring. Vi forestiller os, at projektet kan sættes i gang allerede efter sommerferien. Hvis du er interesseret i at inddrage det i din bacheloropgave eller speciale til enten efterår eller forår, så er det bestemt også en mulighed.

Er du interesseret i projektet og/eller gerne vil høre mere, så kontakt Emil Chrisander på emc@aganalytics.dk

×